Greyhound’s biatlon

Het seizoen is weer gestart. dscf1998Ondertussen is dat traditioneel met een combinatie trip naar Bergen Noorwegen, Greyhound’s biatlon. Een goeie gelegenheid om mijn nieuwe zeilen uit te proberen. De oude dacron set was ondertussen volledig versleten. Terug gerekend heeft het er ook 40.000 zeemijlen op gestaan. Ik moet er nog wel respect voor hebben want nog de afgelopen zomer haalde ik er een tweede prijs mee in de Bergen-Shetland race.
Nu staat er een set laminaat zeilen op, gestabiliseerd met pentex tapes en aan twee zijden voorzien van tafeta. Het voorzeil is met leuvers uitgevoerd om met zwaar weer eenvoudiger en veiliger te strijken. Zowel op de heenweg als terug had ik redelijk licht weer dus ik kon ze niet echt aftrimmen en ervaring opdoen met zwaarder weer. Tot nu toe zeer tevreden, ik kon goede snelheden behalen.
In Noorwegen ben ik twee dagen richting de sneeuw geweest, één dag naar Myrkdalen en één dag naar Voss. Het weer was niet geweldig. De eerste dag dikke natte sneeuwpopsneeuw vlokken en harde wind. De tweede dag was wel wat beter maar geen buiten lunch weer. Wel lekker geboard in verse sneeuw en dat is super.
Op de terugweg kwam ik na 40 uur in een groot hogedrukgebied. Tijd om wat stroom te draaien. Prachtige heldere nachten waarin ik eindelijk een mijn nieuwe Starwalk App kon uitproberen. Vrijdagavond lag ik na 80 uur varen weer in de box.
dscf1993dscf2021