mijn eerste solo wedstrijd……

Met de 1000 miles double handed race doe ik nu voor de 3e keer mee. BBQ at Leslie'sHet is een leuke wedstrijd met een goeie sfeer tijdens de stops. De eerste leg varen we uitsluitend met de deelnemers van de 1000 miles maar bij leg 2 en 3 sluiten we ons aan bij de Bergen Shetland race.  Daar doen zo’n 40 boten aan mee vanuit heel verschillende invals hoek.

Er zijn ook wel fanatieke zeilers bij maar ook Beer for the Greyhoundzeker schippers die alleen voor de goedkope whisky en bier heen gaan. Voor mij is dat deel van de 1000 miles het minst interessant. Sowieso zijn de afstanden korter en kun je dus minder tactische routes kiezen. Maar ook de sfeer is ineens veel minder intiem geworden. Voor mij de reden om, toen Kasper besloot om na leg 1 naar zijn neefje te gaan, te besluiten lekker rustig in Bergen te blijven. Totdat Leslie (van de Vandal) na de prijsuitreiking van leg 1 in Askoy op de stoel ging staan, en ons uitnodigde om in Lerwick bij hem thuis te komen barbecueën vanwege zijn verjaardag en die van zijn co-schipper.

Gerard in zijn eentje Toen bedacht ik dat zo lang in Bergen in je eentje, en de anderen gezellig bij Leslie in de tuin zitten, niet zo aantrekkelijk was en besloot de Bergen Shetland race mee te varen.

 Ik ben weer een hele ervaring rijker, mijn eerste solo wedstrijd.  Natuurlijk ben ik al veel langer aan het solozeilen maar dit is anders. Nu ben je in de wedstrijd modus dus veel meer zeilwissels en reef in en uit en weer erin. Veel minder geslapen, vooral op de weg terug heb ik steeds maar 10 minuten geslapen en dat bevalt een stuk beter. Voor mijn Ostar aspiraties in 2013 was dit een goede ervaring en de BBQ bij Leslie was top. Greyhound under sail

Nu nog een dagje uitrusten en dan komt die oom en zijn vriendinnetje weer terug naar Bergen om in vakantiestemming door Noorwegen naar Kopenhagen te varen.

Gerard

PS Filmpjes van deze 1000 miles op deze Youtube playlist:

http://www.youtube.com/playlist?p=PLCAF4D1DB1FA0BF37