Laatste loodjes…..

Na een heftige delivery naar Portsmouth dscf14242door Gerard, Laura en Ruben zijn ze nu al weer twee dagen in Portsmouth. 

Gerard is het weer gelukt om beide bemanningsleden ziek beneden te krijgen en weer solo te mogen varen (sorry Gerard, flauwe grappen worden ook online gemaakt)

De eeuwige fotogenieke Paul!

Gister zijn ook Leon en Paul aangekomen en hebben aangemonsterd aan boord. Gisteravond was het waarschijnlijk een gezellige avond waarbij het nieuwtje (Paul) even moest wennen aan de gebruiken op de Greyhound en aan de rest van de bemanning.

 

‘s Avonds was het iig lekker slapen en tijd om nog even een boekje te lezen:

Schone slaper LeonLaura

Boekenwurm Ruben

  Vandaag was een dag vol met laatste dingetjes en klusjes, trysail zetten, klemmetjes vervangen, ralingdraad voorzien van kussentjes om lekkerder te hiken, navigatie voorbereiden, en Leon en Paul gingen nog even naar Cowes op en neer voor de laatste info.

 

Trysail gezetNavigator Ruben

Buitenklusjes

 

Nu is het nog even wachten op Elvira, Jasper en Felix die tegen 6 uur engelse tijd ook in Portsmouth zullen aankomen.

 

Ook tijdens de Fastnet is de Greyhound weer goed te volgen (net als bij RB&I, NSR Offshore en 1000-mijls) via de Yellowbrick trackers; de link staat hieronder.

http://fastnet.rorc.org/2011-fleet-tracking.html

De Greyhound vaart als enige Nederlander fully-crewed in IRC Class 2 tegen 65 andere boten . De Greyhound is in zijn klassen ook een van de langzaamste boten wat het hun lastig zal maken op de startlijn en de Solent uit. In het geval van weersveranderingen onderweg kan dit weer interessante verrassingen opleveren; omdat zij waarschijnlijk naar het eind van de wedstrijd een enigszins ander weerbeeld hebben dan de snelste boten.

Als jullie net als ik een thuisblijver zijn voor deze race; maar toch mee willen spelen; ga dan naar de onderstaande link en vaar de Fastnet virtueel mee (>6500 tegenstanders) :

http://www.virtualregatta.com/index_fastnet.php