Wel gewonnen maar weer geen prijsuitreiking

24-uurs-zeilrace

Ook deze 24uurs had een staartje. Na een voor ons gevoel super gevaren race hebben we onze wedstrijdverklaring ingeleverd en zijn lekker biertjes gaan drinken en gaan eten bij de pizaboer. Tussendoor nog even op het stuurboord dicht onder de dijkscherm gekeken en….inderdaad voorlopig één. Toen we later om 23.30 nog gingen kijken stonden we aangetekend om ons te melden. Een protest ingediend door de Reverie. Situatie van vlak vóór de start was dat wij over stuurboord vlak langs de dijk onder het gebouw van de KMJC startten. Over bakboord komt de Reverie en beroept zich op voorrang(bakboord voor stuurboord). Wij beroepen ons op recht om ruimte voor de wal en bovendien zat er nog moment van starteen kleinere boot tussen ons en de wal. We hoorden wel een heleboel gekrakeel maar een duidelijk aangeroepen protest en het zetten van een protestvlag bleef achterwege en daarmee dachten we dat de kous af was.

Het lijkt er bijna op dat de Reverie gezien heeft dat we één stonden en toen alsnog, uit een soort frustratie, een protest indiende. Op woensdag 8 september zou ’s avonds de protestbehandeling zijn in de WSV Hoorn maar al opReverie royaal achter ons langs maandagavond kreeg ik bericht van de protestcommissie dat de behandeling niet door zou gaan omdat al uit het formulier bleek dat er geen vlag was gezet; hiermee is het protest niet ontvankelijk.

Naar de vereniging van kustzeilers heb ik aangegeven dat het heel vervelend is en frustrerend dat de prijs niet wordt uitgereikt. Als aanbeveling heb ik gegeven om de protesttijd te verminderen tot 20.30 en….de behandeling van protesten die prijswinnaars betreft te behandelen in de avond/nacht. Ik ben benieuwd……