Na een jaar van voorbereidingen……….

start-plymouth-iHet zit erop! In de laatste paar mijl, voor de breakwater van Plymouth, zit je elkaar aan te kijken en…..dit was het nu, gekke gedachte dat het bijna over is. Alle voorbereidingen op het gebied van bootaanpassingen aan de ISAF class II, de cursussen EHBO en ISAF OPST, dit was het nu. isaf-opst

De laatste etappe van Lowestoft naar Plymouth was zwaar. Tot aan Eastbourne ging het als een speer maar toen kwamen de windstilten en draaiingen. Steeds met het kenteren van het tij veranderde de wind en viel vaak totaal weg. Ankeren op bodem van meer dan 30 meter met soms tot 4 knopen stroom tegen. Later zijn we steeds blijven zeilen en proberen niet teveel achteruit te gaan. Zeer inspannend en heel weinig slaap, gemiddeld 3 uur per 24. In het klassement zou het ook spannend gaan worden. We hadden al de positie van de Streamline een keer gezien. Die had gekozen voor de zuidelijke route in de hoop de windstilten te omzeilen. Pech voor Leslie, ook daar windstilte en moest weer terug. Gevolg was dat hij zover achterop raakte dat zijn 2e positie in gevaar kwam. Aan de andere kant zagen we ook dat Huib met de Vijaya te dicht achter ons zou binnen komen. Resultaat: 4e in de IRC 2 en 11e in het Finish PlymouthIRC algemeen klassement. Met slechts ruim een uurtje achter Streamline en die weer ruim een uurtje achter de Vijaya, close finish na 14 dagen zeilen en spannend tot het laatst.

Rusten…rommel opruimen….zeilen wisselen….zwembad…..kletsen met binnenkomers….

boodschapjes….op Sjaak wachten en dan gaan we weer richting Nederland. Waarschijnlijk met een paar stopjes onderweg, Cowes en nog een plekje. Langzaam raken we uit de roes…..

De finishfoto werd gemaakt door de Royal Western Yacht Club door James.