Antwerprace 2010 II

De wind was oost noordoost (70o) en de stroom was dik mee naarburen vermaak Antwerp. We waren er klaar voor en ieder had z’n plek. Voordek: Marianne en Sjaak, Mast: Ruud, Pitt: Laura,Trim genua: Maarten en Mariëlle, Grootzeil: Kasper, Stuur: Gerard, Tactiek: Jasper. De wedstrijd bestond hoofdzakelijk uit hoog aan de wind varen en kruisen, slechts een paar keer konden we een iets lagere koers varen en voeren dan met de code zero. Het was heerlijk zeilweer geworden, de korte broeken verschenen (voor diegene die het mee hadden) en een heel gekronkel de Schelde op. De voordekkers hadden het behoorlijk rustig maar de zeiltrimmers des te drukker, het was een heel geratel aan de lieren. Toch, voor we er erg in hadden werden we na ruim 3 uur varen afgetoeterd; ze hadden de wedstrijd ingekort om iedereen op tijd te kunnen laten finishen. Tegen 19.00 lagen we voor de sluis maar het water was nog niet hoog genoeg voor schutten dus aansluiten en wachten. Karin(vrouw van Sjaak) met zoon en vriendin stonden bij de sluis te wachten en voeren met ons mee naar binnen. Toen de sluis eenmaal begon te draaien konden we nog niet in één keer mee, net niet, dus weer wachten. Dit hadden we die dag al veel meer gedaan dus geen probleem. De boot naast ons zorgde gelukkig voor vertier. Het was een maxi, de Sjambok, en die werken met een grinder. Dit is een grote koffiemolen die de lieren aandrijft. Hiermee kun je leuke draaimolen effecten nabootsen.

Uiteindelijk lagen we om 20.30 op een plekje in het Willemsdock. Eten eten eten eten…dat was wat we wilden en zijn de stad ingelopen richting Maarten en Mariannecentrum. We belandden uiteindelijk bij een Chinees restaurant en hebben daar nog heel gezellig gezeten. Daarna namen we afscheid van Jasper en Mariëlle en van Sjaak en Karin met kinderen en zijn terug naar de boot gegaan. De volgende ochtend moesten we om 6.00 weer door de sluis voor de ebstroom. Ook zondag was het heerlijk zeilweer en nu konden we tenminste nog wat spinakeren.  Rond 13.00 lagen we weer bij WV de Schelde in Vlissingen en was het nog een kwestie van de boot weer omtoveren tot een heuse toerboot.

Met onze 3 zeiluren waren we wel bijna het snelst maar niet snel genoeg om onze handicap goed te varen; we zijn 12e geworden van de 26 boten in de IRCII.